Je winkelwagen is momenteel leeg!
Feit: Je lijf heeft nul behoefte aan een ‘detox-pauze’. Hormonen bouwen zich niet op; ze verdwijnen binnen dagen uit je bloed zodra je stopt. Een break nemen is alleen zinnig als je zwanger wíl worden – verder niet.
Feit: Grote studies en de NHS¹ melden géén bewijs voor blijvende gewichtstoename. Ja, sommige vrouwen houden in de eerste maanden wat vocht vast – net zo snel als je nieuwe skinny jeans uit de droger 🫠 – maar structureel dikker worden is niet aangetoond.
Feit: Je vruchtbaarheid veert weer op zodra je stopt; eicellen zitten niet te tukken in een winterslaap. Leeftijd heeft wél impact, de pil niet.
Feit: Nope. Zero. Nada. De hormonen houden eicellen binnen, maar laten chlamydia vrolijk door. Voor soa-shielding heb je condooms (en evt. PrEP) nodig; WHO en CDC herhalen het tot ze blauw zien.
Feit: De meerderheid merkt géén verschil, een kleine groep voelt wat minder of juist méér zin – en dat is omkeerbaar. Klinische data tonen geen blijvende crash van je seks-drive.
¹ NHS staat voor National Health Service – het publieke, door de overheid gefinancierde zorgstelsel van het Verenigd Koninkrijk. Zie het als de Britse versie van Thuisarts.nl, maar dan met eigen ziekenhuizen, huisartsen en een leger aan wetenschappers die continu evidence-based richtlijnen publiceren voor artsen én burgers.
De pil is onderzocht tot op molecuulniveau; de meeste horrorverhalen blijven hardnekkige kroegpraat. Twijfel je? Praat met je huisarts en maak een keuze die bij jouw lijf en leven past.
Maak gebruik van onderstaand formulier om je vraag te stellen en wij komen bij jou terug.